Teknoloji

Telefonum Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım? Sebepleri ve Çözümü

Telefonum Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım?; Mobil cihazlar, artık hayatımızın ayrılmaz birer parçası; iletişimden eğlenceye, işlerimizden sosyal hayatımıza kadar her alanda bize eşlik ediyorlar. Ancak akıllı telefonumuzun ‘şarj olmuyor‘ diyerek bizleri yarı yolda bırakması, can sıkıcı bir durumdur. Peki, telefonunuz şarj olmuyorsa ne yapmalısınız? Bu sorunu çözmek için hangi adımları atmalı ve olası problemlerin üstesinden nasıl gelebilirsiniz?

Akıllı telefonunuzun şarj kabul etmemesinin birçok sebebi olabilir. Basit bir yazılım hatasından, ciddi bir donanım problemine kadar geniş bir yelpazede yer alan nedenler telefonunuzun şarj olmasını engelleyebilir. Peki ama öncesinde, bu problemin yaygın sebeplerini anlamak neden önemli? Çünkü doğru teşhis, etkin çözümün ilk adımıdır.

Her şeyden önce ‘telefonum şarj olmuyor‘ sorunuyla karşı karşıya kaldığınızda paniğe kapılmadan önce sorunun kaynağını anlamak için sistemli bir yaklaşım benimsemelisiniz. Şarj cihazınız, kablo, telefonun şarj portu veya batarya gibi şarj sürecinin herhangi bir parçasında bir aksaklık olup olmadığını kontrol etmek, problemin ne kadar ciddi olduğunu ve çözüm için hangi yöntemlerin izleneceğini belirleyecektir. Bu makalede ‘telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım’ sorusunu detaylı olarak cevaplandıracağız. Okumaya devam edin!

Telefon Neden Şarj Olmaz?

Telefon şarj olmuyor diyorsanız birkaç farklı neden vardır. İşte telefonun şarj olmamasının nedenleri ve çözüm önerileri:

  • Güç kaynağını kontrol edin

İster iPhone ister Android cihaz kullanıyor olun en belirgin çözüm, güç kaynağını kontrol etmektir. Bu, çalıştığından emin olmak için bir şeyi duvar prizine takmanın ötesine geçer. Çünkü sorun, daha yanıltıcı olabilir.

Bunun için ilk olarak şarj cihazını kontrol edin. Pek olası olmasa da bazı adaptörler, telefona güç sağlamaya yetecek kadar enerji sağlayamayabilir. Tipik olarak bir telefonun şarj edilmesi için en az 5 watt gerekir. Bu nedenle bunun altındaki herhangi bir şey onu doldurmak için yeterli olmayabilir. Çıkış watt’ını kontrol etmek kolaydır. Şarj cihazının üzerinde yazılıdır veya çıkış, volt ve amper cinsinden ifade edilir. Watt değerini hesaplamak için voltajı amperajla çarpın. Örneğin adaptörde Çıkış: 5V⎓1,5A yazıyorsa şarj cihazı 7,5W sağlayabilir. Sayı 5’ten büyükse adaptörünüzün cihazınızı açabilecek kapasitede olması gerekir.

Şarj cihazının özellikleri uyumlu görünüyorsa birden fazla bağlantı noktasına sahip olmadığından emin olun. Böyle bir durumda telefonunuza yeterli enerji akışını sağlamak için farklı bir cihaz denemeniz veya başka bir cihazın fişini çekmeniz gerekir. Ayrıca ultra hızlı bir şarj cihazı kullanmadığınız sürece pilinin tamamen bitmesi durumunda telefonunuzun şarj olmaya başlaması biraz zaman alır.

Telefonunuz hala şarj olmuyorsa şarj sorunu, arızalı bir şarj cihazından kaynaklanıyor olabilir. Sorunun adaptörden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu, şarj kablosunu bilgisayar veya TV gibi bir USB bağlantı noktasına takmaktır. Telefon şarj olmaya başlarsa farklı bir duvar adaptörü kullanmanız gerekecek. Ancak iyi haber şu ki bu arada başka bir USB bağlantı noktasına güvenebilirsiniz.

Yukarıdaki ipuçları sorunu çözmezse sorun şarj kablosundan kaynaklanıyor olabilir. Sorunu çözüp çözmediğini görmek için başka bir USB kablosu kullanın. Çoğu cihaz USB-C PD (Güç Dağıtımı) kullanarak çalıştığı için bu, USB-C kablolarıyla daha yanıltıcı olabilir. En iyi şarj ayarlarının yapılabilmesi için cihazınız ve duvar adaptörünün PD ile uyumlu olması gerekir. Hatalı veya uyumsuz bir kablo veya adaptör şarj sorunlarına yol açar. Benzer şekilde Apple aygıtları, üçüncü taraf Lightning kablolarıyla çalışmayabilir. Bu nedenle sorunu çözüp çözmediğini görmek için orijinal kabloyu deneyin.

Şarj sorunlarını gidermenin bir diğer yolu da tüm şarj ekipmanlarını tek tek başka bir parçayla değiştirmektir. Sorun, adaptörden veya şarj kablosundan kaynaklanmıyorsa muhtemelen cep telefonunuzla bağlantılıdır. Telefonunuzu fişe taktığınızda şarj olmaya başlayıp sonra durursa sorun muhtemelen hatalı bir kablo veya adaptörden kaynaklanıyordur. Bu nedenle farklı olanları deneyin.

  • Konektörü temizleyin

Bu seçeneklerden hiçbiri şarj sorununu çözmüyorsa büyük olasılıkla telefonunuzun şarj bağlantı noktasında bir sorun vardır. Telefonunuzun konektöründeki fiziksel bir sorun çok önemli olmayabilir ve bunu düzeltmeye çalışabileceğiniz bazı tüyolar vardır.

Telefonunuz tüy, toz veya kir birikmesi nedeniyle şarj olmayı reddedebilir. Ayrıca şarj portu, nemli olabilir. Bağlantı noktasını yumuşak bir fırça, kürdan veya basınçlı hava ile yavaşça temizleyin. Konektörün içinde su damlacıkları fark ederseniz fazla suyu emmek için pamuklu bir çubuğu hafifçe bastırın. Konektördeki birikintileri gidermek için telefonunuzu dikey tutarken USB bağlantı noktasına hafifçe vurun.

  • Telefonunuzu yeniden başlatın

Bunun için telefonunuzu kapatıp tekrar açmayı deneyin. Çoğu zaman telefonunuzun şarja takılıyken şarj olmamasının nedeni, bağlantı kesintisi olmasıdır. Bunun gibi geçici bir aksaklığı ortadan kaldırmak için cihazınızı yeniden başlatmanız yeterlidir. Sonuçta telefonu yeniden başlatmak, bu tür sorunları çözebilir.

Telefonunuzu yeniden başlatmak, tüm arka plan servislerini sonlandıracak ve mobil şarj sorununuzu çözebilecektir. Yeniden başlatma ayrıca, bir görev gerçekleştirilirken bunlardan birinin çökmesi durumunda telefonunuzun temel bileşenlerini de yeniler.

Hızlı bir şekilde yeniden başlatma gerçekleştirmek için güç düğmesini basılı tutmanız ve ‘Yeniden Başlat’ seçeneğine dokunmanız yeterlidir. Telefonunuza bağlı olarak bunun yerine güç ve ses açma düğmelerine aynı anda basmanız gerekebilir.

  • Telefonunuzu güvenli modda tutmayı deneyin

Telefonunuz yeniden başlatmanın ardından şarj olmazsa bir sonraki adım telefonunuzu güvenli modda başlatmayı denemektir. Temel olarak güvenli mod, telefonunuzu yalnızca birlikte geldiği yazılımla sınırlayan bir korumalı alan ortamıdır. Bu, indirdiğiniz üçüncü taraf uygulamaların güvenli modda çalışmayacağı anlamına gelir.

Çoğu Android cihazda güvenli moda girmek için cihazı kapatırken ‘Yeniden Başlat’ düğmesine uzun dokunun. Daha sonra telefon ‘Güvenli Modda Açılsın mı’ diye soracaktır. ‘Evet’ diyerek ilerleyin. Güvenli moddan çıkmak için telefonunuzu normal şekilde yeniden başlatmanız yeterlidir.

Telefonunuzu güvenli modda şarj edebiliyorsanız sorunun, üçüncü taraf bir hizmet olduğundan emin olursunuz. Sorunu doğruladıktan sonra yakın zamanda indirdiğiniz uygulamalara bakın. Bunlardan biri şarj sorunlarınızın nedeni olabilir. Yakın zamanda yüklenen veya güvenilmez uygulamaları kaldırmayı deneyin. Ardından telefonunuzu normal şekilde yeniden başlatın ve şarj olup olmadığına bakın.

  • Telefonunuzun sudan hasarlı olup olmadığını kontrol edin

Elektronik cihazlar, su ile temas ederse bozulabilir ve suya dayanıklı telefonların bile su geçirmez olmaları için özel bakıma ihtiyaçları vardır. Telefonunuz ıslandıysa ve neden şarj olmadığını merak ediyorsanız büyük ihtimalle sorun sudur.

Suyun zarar verme ihtimali varsa telefonunuzu hiç şarj etmemelisiniz. Öncelikle telefonun iç kısımlarının tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız. Bunu yapmanın tek güvenli yolu, telefonunuzu iyi havalandırılan bir alanda bırakmak ve bir veya daha fazla gün beklemektir. Telefon kuruduktan sonra telefonunuzu fişe takmayı deneyin ve ne olduğunu görün. Bağlantılar kuruduktan sonra tekrar şarj olmaya başladığını görebilirsiniz.

  • Servis merkezini ziyaret edin

Her şey başarısız olursa ve telefonunuz hâlâ şarj olmuyorsa bir servis merkezine gidip bir profesyonelden yardım istemenin zamanı gelmiştir. Uzmanlar, gözden kaçırdığınız bir arızayı bulabilir veya bir donanım arızasını teşhis edebilirler.

iPhone Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?

En korkutucu ve en rahatsız edici iPhone sorunlarından biri, telefonunuzun şarj olmamasıdır. Ama panik yapmayın. Bunun gerçekleşmesinin bazı oldukça sıradan nedenleri vardır ve bunların çözülmesi genellikle kolaydır.

Öte yandan telefonunuzu şarj etmek kadar basit bir şey yapmak için bile birlikte çalışması gereken birçok parça olduğunu unutmayın. Bu nedenle sorunu bulmak ve işlerin düzgün çalışmasını sağlamak için düzenli olarak hareket etmelisiniz. Potansiyel sorunları teker teker ortadan kaldırmak için her şeyi test edin.

Kısa ipucu: iPhone’unuzun şarjının %80’de durduğunu fark ederseniz endişelenmeyin. Bu durum, iOS 13 veya sonraki sürümlerde ‘Optimize Edilmiş Pil Şarjı’ adı verilen bir özelliktir.

İşte yaygın iPhone şarj sorunlarını teşhis etmenin ve düzeltmenin yolları:

  • Telefonu kapatıp tekrar açın

Sistemi yeniden başlatmanız ve bunun sorunu çözüp çözmediğini görmeniz çok önemlidir. Telefonunuzun pil ömrü hala yeterliyse telefonu yeniden başlatın ve tekrar şarj etmeyi deneyin.

Not: Telefonunuzun pili çok çok düşükse (yüzde 5’in altında) veya zaten tamamen bitmişse bu adımı geçin.

  • Telefonunuzun şarj olmadığını doğrulayın

Telefonunuzun şarj olmadığından emin olmakla işe başlayın. Telefonunuzu genellikle şarj etmek için kullandığınız şekilde (kablosuz olarak bir AC adaptörüne, bir bilgisayarın USB bağlantı noktasına) bağlayın ve telefonun ekranını kontrol edin. Pil zaten bitmişse yaklaşık 2 saat şarjda bırakın ve ardından kontrol edin.

iPhone’un kilit ekranının sağ üst köşesindeki pil simgesinin içinde veya yanında bir şimşek görmelisiniz. Görünürde şimşek yoksa şarj olmuyor demektir.

  • Kablosuz olarak şarj etmeyin

Kablosuz şarjı destekleyen iPhone X veya daha yenisine sahipseniz veya daha eski model bir iPhone için kablosuz şarj kutunuz varsa bu olasılığı hemen ortadan kaldırarak sorunu gidermenizi basitleştirin.

Telefonu kablosuz şarj kutusundan çıkarın ve Lightning kablosunu kullanarak telefonu bir güç kaynağına takın. Tekrar şarj olup olmadığını kontrol edin. Ancak yine şarj olmuyorsa diğer adımlardan devam edin.

  • iPhone’un Lightning bağlantı noktasını kontrol edin

Telefonunuz her zamanki gibi şarj olmuyorsa bir sonraki durağınız, Lightning bağlantı noktasını incelemek olmalıdır. Bu sorun, düşündüğünüzden çok daha yaygındır. Sonuçta telefonu ceplere, çantalara ve toz, döküntü ve tüylerle dolu diğer yerlere (öncelikle port ucu) sıkıştırarak çok zaman harcıyoruz.

Dikkatlice bakın ve herhangi bir madde görürseniz bir kürdan veya bağlantı noktasına sığabilecek herhangi bir metalik olmayan, sivri uçlu nesneyle dikkatlice ve yavaşça çıkarın. Bu aşamadan sonra telefonu tekrar şarj etmeyi deneyin. Hala çalışmıyorsa bir sonraki sorun giderme adımına geçin.

  • Kablonuzu inceleyin

Yeterince uzun bir iPhone şarj kablonuz varsa muhtemelen kırılmış veya yıpranmış olabilir. Genel olarak bu kablolar, lastik kaplı dış kılıf ve tekrar tekrar bükülme nedeniyle kırılır ve teller açığa çıkar. Kablonuz bu şekilde görünüyorsa ve cihazınızı düzgün şekilde şarj etmiyorsa yeni bir kablo alın.

Ancak Lightning kabloları çok fazla suiistimal ediliyor ve sorunlar her zaman çıplak gözle görülemiyor. Bazen teller, kılıfın içindeyken bile kopabilir. Ucuz üçüncü taraf Lightning kablolarının, genellikle kablonun içindeki güç düzenleyici çipin arızalanması nedeniyle kendiliğinden çalışmayı durdurduğu da biliniyor. Bunları görsel olarak görmenin iyi bir yolu yok. Bu nedenle Lightning kablonuzu test etmenin en iyi yolu farklı bir kablo denemektir.

  • Telefonunuzun nereye takılı olduğunu kontrol edin

Bu aşamada güç kaynağınızı da kontrol etmelisiniz. iPhone’unuzu bir bilgisayarın USB bağlantı noktasından şarj ediyorsanız bilgisayarın tamamen uyanık olduğundan (uyku veya hazırda bekletme modunda olmadığından) emin olun. Ayrıca kullandığınız USB bağlantı noktasının arızalanması durumunda farklı bir USB bağlantı noktası deneyin. Klavyede veya USB Hub’ında yerleşik bir USB bağlantı noktasından şarj etmeyi denemeyin. Doğrudan bilgisayarın üzerindeki bir USB bağlantı noktasına bağlayın.

Hala şarj olmuyorsa iPhone’unuzla birlikte gelene benzer bir AC adaptörü kullanarak doğrudan duvar prizine takın. Tüm bu süre boyunca bir AC adaptörü kullanıyorsanız farklı bir tane deneyin.

  • Yazılım güncellemelerini kontrol edin

iOS’un en son sürümünü çalıştırmıyorsanız telefonunuzun şarj olmamasının nedeni güncelleme yapmamanız olabilir. Yazılım güncellemeleri, telefonunuz düzgün çalıştığı zaman çok önemli görünmeyebilir. Ancak birçok sorunun önlenmesine ve hatta performansın iyileştirilmesine yardımcı olur. iPhone’da güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. ‘Ayarlar’a ve ardından ‘Genel’e dokunun.
  2. ‘Yazılım Güncelleme’ye dokunun. iPhone, en son iOS güncellemesini aramaya başlayacak.
  3. Bir güncelleme mevcutsa ‘Şimdi Yükle’ye dokunun.

iPhone’unuzla ilgili bir sorun yaşadığınızda bazen fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapmanız sorunları çözmenize yardımcı olacaktır. Bunun için verilerini yedekleyerek cihazı sıfırlayın.

  • iPhone’unuzu servise götürün

Bu sorun giderme adımlarından hiçbiri telefonunuzu tekrar çalışır duruma getirmezse iPhone’un kendisinde bir sorun olması muhtemeldir. Servis için Apple ile iletişime geçmeli veya bir Apple mağazasına gitmelisiniz.

Android Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?

Android telefonunuz şarj olmuyorsa ilk olarak telefonu yeniden başlatın. Sorun, arka plan hizmetindeki bir aksaklıktan kaynaklanıyorsa bu eylem, sorunu çözecektir. Yeniden başlatmak için güç düğmesini basılı tutun ve ‘Yeniden Başlat’a dokunun.

Android telefonunuz yeniden başlatmanın ardından şarj olmuyorsa güvenli modda yeniden başlatmayı deneyin. Güvenli modda yeniden başlatmanız istenene kadar güç düğmesini basılı tutun. Güvenli moddayken telefonunuz yalnızca birlikte gelen yazılımı çalıştırır. Dolayısıyla telefonunuz güvenli modda şarj olursa bunun, şarjı engelleyen indirilmiş bir uygulama olduğunu anlarsınız.

Güvenli moddan çıkmak ve yakın zamanda indirilen uygulamaların yanı sıra bir süredir kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak için normal şekilde yeniden başlatın. Uygulamaları sildikten sonra sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için telefonu yeniden başlatın. Hala şarj sorunu devam ediyorsa aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin:

  • Başka bir kablo veya adaptör deneyin

Kablonuz veya adaptörünüz hasar görebilir. Bu da telefonunuzun elektriğini kesecek kötü bir bağlantıya neden olur. Başka bir şarj cihazı varsa farklı bir kablo, adaptör ve hatta farklı bir duvar prizi deneyin. Bunları değiştirdikten sonra telefonunuz şarj olmuyorsa sorunun muhtemelen içlerinden biri olduğunu anlayacak ve konuyu daraltmak için bazı çalışmaları yapmaya başlayabileceksiniz.

Bazı durumlarda yanlış şarj cihazını kullanıyor olabilirsiniz. Tüm adaptörler, aynı güç dağıtımı için uygun değildir. Bu durumda doğru cihaz için doğru olanı kullandığınızdan emin olmanız yeterlidir.

Kablo arızaları da zaman zaman meydana gelebilir. Özellikle de ucuz ve replika ürünlerde çok daha sık bu sorun meydana gelir. Bu nedenle tanınmış ve saygın markalara bağlı kalmaya çalışın. Ucuz şarj cihazları sadece güvenilmez olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı durumlarda yangın tehlikesi bile oluşturabilir.

  • Şarj cihazını duvardaki prize takın

Cihazınızı doğrudan duvar prizine taktığınızdan emin olun. Cihazınızı bir bilgisayara (veya bilgisayarlar için tasarlanmış bir USB Hub’ına) takmak, cihazınızın şarj olması için yeterli gücü sağlayamayabilir. USB Hub’ınızın duvara takılı özel bir AC kablosu olsa bile bağlantı noktalarının kendisi cihazınızın ihtiyaç duyduğu güç dağıtım düzeyine uygun olmayabilir.

Bu, tabletlerde daha yaygındır ve uygun hızda şarj etmek için daha fazla güç gerektirir. Ancak belirli USB Hub’larındaki telefonlarda da meydana gelebilir. Cihaz, uzatma kablosuna bağlıysa şarj cihazını çıkarın ve duvara takmayı da deneyin. Çünkü uzatma kablosunun bağlantı noktaları da hasara uğrayabilir. Telefonunuzla duvar arasındaki zincirde ne kadar az bağlantı varsa o kadar iyidir.

  • Şarj bağlantı noktasını ve bükülmüş temas noktalarını kontrol edin

Şarj sorunları, şarj bağlantı noktasında toz veya kir birikiminin olması kadar basit bir sorun olabilir. Telefonunuz cebinizde kaldığında mutlaka bir miktar toz ve tüy toplayacaktır. Kabloyu her taktığınızda bu tüyler, biraz daha sıkı bir şekilde geriye itilir. Sonunda kablonun şarj bağlantı noktasına güvenli bir şekilde bağlanmasını engeller. USB-C cihazınız varsa bağlantı noktasının ortasındaki tırnak da biraz bükülmüş olabilir ve benzer sorunlara neden olabilir.

Neyse ki her iki sorunu da basit bir kürdanla çözebilirsiniz. Bunun için bağlantı noktasını kürdanla temizleyin ve içeride biriken toz veya kalıntıları toplamaya çalışın. Ancak bu sorundan hariç olarak kabloda eğik bir çıkıntı varsa yavaşça ortaya doğru bükün ve telefonunuzu tekrar şarja takmayı deneyin.

  • Şarjdayken telefonu kullanmayın

Telefonunuz şarj olduğunu söylüyor, ancak pil göstergesi neredeyse hiç hareket etmiyorsa bunun nedeni, telefonunuzu şarj ederken çok fazla kullanmanız olabilir. Yalnızca sosyal medyada geziniyorsanız bunu muhtemelen fark etmeyeceksiniz. Ancak oyun oynuyorsanız, adım adım navigasyonu kullanıyorsanız veya prize takılıyken çok fazla güç tüketen başka bir uygulamayı çalıştırıyorsanız telefonunuzun şarjı aynı anda tükenebilir.

Bu nedenle sorun yaşıyorsanız telefonunuzu fişe takıp bir süre beklemeye bırakın. Pil yüzdesi normal şekilde artıyorsa büyük olasılıkla cihazınızda bir sorun yoktur. Yalnızca kullanımın düşük olduğu dönemlerde şarj etmeniz gerekir.

Yukarıdaki seçeneklerden hiçbiri sorunu teşhis etmenize yardımcı olmazsa telefonunuzun hasarlı veya kusurlu olma olasılığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Böyle bir durumda yapacağınız tek şey (telefonunuzu kendiniz açmak dışında) telefonu üreticiye götürmektir.

Samsung Telefon Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?

Samsung telefonunuzun şarj olmuyorsa sorunun kaynağını tespit etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

  • Başka bir şarj cihazı ve kablosu kullanın: İlk olarak telefonunuzu farklı bir Samsung şarj cihazı ve kablosu ile deneyin. Bazı durumlarda sorun, şarj cihazında veya kablosunda olabilir.
  • Başka bir prize takın: Telefonunuzu başka bir prizde deneyin. Prizde sorun varsa, telefonunuz şarj olmayabilir.
  • Pil durumunu kontrol edin: Eğer telefonunuzun pil ömrü çok düşükse veya eskimişse, bu soruna yol açabilir. Pil değişimi, bu aşamada şarttır.
  • Telefonunuzu sıfırlayın (soft reset): Telefonunuzun marka ve modeline bağlı olarak güç tuşunu ve ses kısma tuşunu belirli bir süre boyunca basılı tutarak cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu, bazı geçici sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır.
  • Güvenli modda başlatın: Telefonunuzu güvenli modda başlatarak üçüncü taraf uygulamaların soruna neden olup olmadığını kontrol edin. Güvenli moda geçiş yöntemi telefon modeline göre değişir.
  • Donanım sorununu kontrol edin: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse cihazınızda bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda yetkili servise başvurmanız gerekir.
  • Yazılım güncellemelerini kontrol edin: Telefonunuzda güncel bir yazılım sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Yazılım güncellemeleri, cihaz performansını ve şarj sorunlarını düzeltebilir.

Xiaomi Telefon Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?

Bozuk kablo, şarj aleti, priz veya adaptör gibi unsurlarla birlikte şarj bağlantı noktasında biriken kir veya toz ile şarj işlemini engelleyen üçüncü parti uygulamalar, Xiaomi telefonunuzun şarj olmamasına yol açar.

Eğer kablo ve şarj adaptöründe herhangi bir hasar yoksa ilk yapmanız gereken, şarj portunu temizlemek olmalıdır. USB-C portları, kir birikmesi için daha hassastır. Şarj portunu incelemek ve el feneri kullanarak özellikle metal temas noktalarındaki toz veya kir birikintilerini temizlemek iyi bir başlangıç olacaktır.

Huawei Telefon Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?

Huawei telefonunuzun şarj olmamasının sebebi, şarj bağlantı noktasının bozuk veya tıkanmış olması olabilir. Telefonun şarj bağlantı noktasını fiziksel olarak gözden geçirin.

Bağlantı noktasında tıkanabilecek herhangi bir tüy, birikinti veya kir olup olmadığını dikkatlice kontrol edin ve basınçlı hava veya ESD fırça gibi araçlarla temizleyin. Bu, aynı zamanda telefonunuzun içindeki bileşenlerin kısa devre yapma riskini azaltarak cihazınıza zarar verme olasılığını da düşürecektir. Bazen şarj sorunları, basit bir yeniden başlatma yaparak çözülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu