Vodafone

Vodafone Taahhüt Sorgulama ve Öğrenme E-Devlet ve SMS Kodu

Vodafone Taahhüt Sorgulama Nasıl Yapılır? E-Devlet ve SMS Kodu 2024; Uygun fiyatlı tarifeleri ve kampanyaları ile 2024 yılında da abonelerinin memnuniyetine öncelik veren Vodafone; müşterilerine taahhüt verdikleri takdirde indirimli fiyatlardan faydalanabilme şansı tanıyor.

Vodafone’a yeni gelen aboneler; 12 ya da 24 aylık sözleşme imzaladıkları yani taahhüt verdikleri zaman ciddi anlamda indirim elde edebiliyorlar.

Ancak abonelerin indirimlerden yararlanabilmeleri için sözleşme süresince aynı tarifede kalmaları gerekiyor.

Aksi halde taahhüt süresi dolmadan Vodafone’dan ayrılan, hattını kapatan ya da farklı bir GSM operatörüne geçen kişiler; taahhüt cayma bedeli ödemek zorunda kalıyorlar.

Bu yazımızda Vodafone’dan farklı bir GSM operatörüne geçmeyi düşünen kişiler için Vodafone taahhüt cayma bedeli ne kadar? Vodafone taahhüt sorgulama nasıl yapılır? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Vodafone Taahhüt Nedir?

Taahhüt kelimesi, bir kişinin bir ürün ya da hizmet satın alırken, belirli indirimlerden ve kampanyalardan yararlanabilmesi için belirli bir şeyi üstlenmesi anlamına geliyor.

Söz konusu GSM operatörlerinden hizmet almak olduğunda abonelerin indirimli ve kampanyalı tarifelere abone olabilmeleri için mutlaka 12 ay da 24 aylık sözleşme imzalamaları gerekiyor.

Abonenin 12 ya da 24 aylık sözleşme süresini doldurmadan Vodafone hattını kapatması ya da farklı bir operatöre hattını taşıması durumunda ise ceza olarak taahhüt cayma bedeli ödemesi gerekiyor.

Abonenin ödemesi gereken cayma bedeli ise abonesi olduğu tarifeye, taahhüt bitiş tarihine ne kadar bir süre kaldığına ve birtakım etmenlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Vodafone Taahhüt Süremi Nasıl Öğrenebilirim?

Vıdafone taahhüt süremi nasıl öğrenebilirrim diyorsanız Vodafone taahhüt süresini öğrenmek ve sorgulamak için aşağıdaki verdiğim yöntemleri uygulayarak hemen Vodafone kalan taahhüt süresini hemen öğrenebilirsiniz.

Vodafone taahhüt süresini öğrenmek için;

  • Vodafone müşteri hizmetleri
  • Vodafone online işlerler
  • Vodafone bayi ve mağazaları
  • Vodafone yanımda uygulaması
  • SMS ile taahhüt sorgulama
  • E-Devlet üzerinden taahhüt sorgulama

Vodafone Taahhüt Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vodafone aboneleri, taahhütlerini sorgulamak yani abonelik bitiş tarihlerine ne kadarlık bir süre kaldığını öğrenmek istediklerinde bu işlemi farklı şekillerde gerçekleştirebiliyorlar.

Vodafone taahhüt sorgulama yollarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Vodafone Müşteri Hizmetlerini Arayarak Taahhüt Sorgulama

Faturalı hat kullanan aboneler; kendi Vodafone hatlarından 542’yi, diğer GSM operatörlerinden ya da sabit hatlardan ise 0542 542 00 00 telefon numarasını arayıp, sözleşme bitiş tarihlerini öğrenebiliyorlar.

Aynı zamanda sözleşmeden ayrıldıkları yani caydıkları takdirde ödemeleri gereken toplam taahhüt cayma bedeline dair de bilgi edinebiliyorlar.

Taahhüt sorgulama işlemi, yalnızca hattın yasal sahibi tarafından yapılabiliyor.

Vodafone Mağazalarına ya da Bayiliklerine Giderek Taahhüt Sorgulama

Vodafone müşterileri, herhangi bir Vodafone bayiliğine ya da kendilerine en yakın Vodafone mağazasına giderek, buradaki satış danışmanından taahhüt bitiş tarihlerini öğrenebiliyorlar.

Taahhüt başlangıç ve bitiş tarihi ve taahhüt cayma bedeli bilgisi, sadece hattın yasal sahibine veriliyor.

Bu yüzden de taahhüt sorgulamak isteyen abonelerin bayilik ya da mağazaya giderken yanlarında TC kimlik kartlarını ya da nüfus cüzdanlarını götürmeyi unutmamaları gerekiyor.

Vodafone Yanımda Uygulaması’ndan Taahhüt Sorgulama

Vodafone Yanımda uygulamasını kullanan aboneler, bu uygulamadaki Tarife ve Paketlerim başlığı altında taahhüt bitiş tarihlerini, sözleşmeden ayrılmaları halinde ödemeleri gerekecek olan cayma bedelini görebiliyorlar.

Uygulama; akıllı telefonlara Google Play Store ya da Apple Store üzerinden indirilebiliyor.

vodafone.com.tr’den Taahhüt Sorgulama

Aaboneler, Vodafone resmi sitesi olan Vodafone.com.tr sitesinden de sorgulama yapabiliyorlar.

Abonelerin sorgulama işlemi için https://www.vodafone.com.tr/ linkine tıkladıktan sonra anasayfanın sağ üst köşesinden sisteme giriş yapmaları, ardından da Faturalarım kategorisine tıklamaları gerekiyor.

Aboneler, Tarife ve Paketlerim kategorisine tıkladıklarında hem tarife ve paket bilgilerini hem de sözleşmenin hangi tarihte sona ereceğini görebiliyorlar.

Aynı zamanda taahhüt cayma bedelini de öğrenebiliyorlar.

Vodafone Taahhüt Sorgulama E-Devlet

Vodafone taahhüt sorgulama e-devlet üzerinden yapmak için bu linke https://www.turkiye.gov.tr/vodafone tıklayıp başvuruda bulunabilirsiniz. E-Devlet üzerinden vadafone taahhüt sorgulama ve cayma işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone Taahhüt Sorgulama SMS Kodu

Vodafone aboneleri, yukarıdaki yöntemlere ek olarak telefonlarından taahhüt sorgulama kodunu girerek de sözleşme başlangıç ve bitiş tarihlerini, güncel fatura tutarlarını öğrenebiliyorlar.

Taahhüt sorgulama kodu ile sorgulama yapmak isteyen abonelerin telefonlarından *7000# tuşlamaları gerekiyor.

Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Nedir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Vodafone abonelerinin tarifelerine üye olurken imzaladıkları sözleşmeden erken ayrılmaları halinde ödemeleri gereken ceza miktarına taahhüt cayma bedeli deniliyor.

Örneğin, 24 aylık bir sözleşme imzalayan müşteri, taahhüdün 10. ya da 23. ayında sözleşmeden ayrılmak istediğinde cayma bedeli ödemek zorunda kalıyor.

Ancak ödemesi gereken taahhüt cayma bedeli, sözleşmeden hangi ay ayrıldığına, aylık ödediği indirimli tarife ücretine, hattı üzerine telefon ya da başka bir cihaz alıp almadığına göre de değişebiliyor.

Yani taahhüt cayma bedeli hesaplanırken birden çok etmen dikkate alınıyor.

Bu yüzden de abonelerin yüksek miktarda cayma bedeli ödemek zorunda kalmamaları için sözleşmeden ayrılmadan önce taahhüt cayma bedelini öğrenmeleri gerekiyor.

Aksi halde aboneler, sürpriz rakamlar ile karşılaşabiliyorlar.

Vodafone Cayma Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Cayma bedeli hesaplanırken abonelerin yararlandıkları tarife indirimleri, başvuru bedeli, hizmet bedeli vb. etmenler dikkate alınıyor.

Vodafone cayma bedeli hesaplanırken dikkate alınan bu etmenleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Yararlandığı toplam tarife indirimleri
  • Başvuru bedeli
  • Aktivasyon ücreti
  • Devlete ödenen vergiler
  • Kalan cihaz taksitleri
  • Hizmet bedeli

Cayma bedeli hesaplanırken kişiden şayet hattı üzerine bir cihaz satın aldıysa bu cihazın kalan taksitleri tek seferde talep ediliyor.

Hizmet bedeli, devlete ödenmesi gereken vergiler, başvuru bedeli vb. etmenler de hesaba katıldığında kişinin ödemesi gereken taahhüt cayma bedeli, oldukça yüksek rakamlarda olabiliyor.

Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli Hesaplama

Vodafone taahhüt cayma bedelinin nasıl hesaplandığını daha iyi bir şekilde anlamanız için konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım:

Örneğin, bir abonenin faturalı bir tarifeye 100 TL’ye değil de 70 TL’ye 12 aylık sözleşme ile abone olduğunu düşünelim.

Bu kişinin aynı zamanda 12000 TL değerinde bir akıllı telefonu da tarifesine ek aldığını varsayalım.

Abonenin sözleşmenin 8. ayı dolduğunda hattını kapatmak istediğini farz edelim.

Bu durumda abonenin öncelikle 8 ay boyunca yararlandığı toplam tarife indirimlerini yani aylık 30 TL’den hesapladığımızda toplamda 240 TL’yi ödemesi gerekiyor.

Aynı zamanda geri kalan 4 aylık cihaz taksitini yani 4000 TL’yi tek seferde son faturası ile ödemesi gerekiyor.

Taahhüt cayma bedeline hizmet bedeli, devlete ödenmesi gereken vergiler, başvuru bedeli de ekleniyor.

Vodafone Taahhüt İptal Etme

Vodafone’dan farklı bir GSM operatörüne geçmeyi düşünen kişiler, mevcut taahhütlerini iptal ettirmek için Vodafone müşteri hizmetlerini arayabiliyorlar.

Ya da Vodafone bayilik veya mağazalarına gidebiliyorlar.

Ancak taahhüt iptali, kişinin cayma bedeli ödemeyeceği anlamına gelmiyor.

Kişiden yine taahhüt cayma bedeli talep ediliyor.

Abonenin son faturası ile birlikte mutlaka taahhüt cayma bedelini ödemesi gerekiyor.

Yani cayma bedeli miktarı, kişinin son faturasına yansıtılıyor.

Vodafone Cayma Bedeli Öğrenme

Vodafone aboneleri, taahhüt sorgulama işlemleri ile birlikte cayma bedellerini de öğrenebiliyorlar.

Yani müşteri hizmetlerini arayıp, taahhüt bitiş tarihlerini öğrenmek istediklerinde aynı zamanda sözleşmeden ayrılmaları durumunda ödeyecekleri cayma bedeli miktarına dair de bilgi alabiliyorlar.

Vodafone cayma bedelini öğrenmek için Vodafone mağaza ya da bayiliklerine de gidebilirsiniz.

Alternatif olarak Vodafone.com.tr sitesine veya Vodafone Yanımda uygulamasına girip, Tarifem ve Paketlerim kategorisinden cayma bedeli miktarını görüntüleyebilirsiniz.

Kısacası taahhüt sorgulama yöntemlerini cayma bedelini öğrenmek için de tercih edebilirsiniz.

Vodafone Taahhüt Biterse Ne Olur?

Vodafone; taahhüt bitiş tarihi yaklaşmakta olan abonelerini birkaç ay öncesinden aramaya başlıyor.

Abonelerine aynı tarifeye devam edip etmeyeceklerine dair sorular yöneltiyor. Aboneler, müşteri temsilcileri ile yapacakları görüşmeler esnasında taahhütlerini yenileyebiliyorlar.

Aboneler, müşteri hizmetlerini arayarak ya da bayilik veya mağazalara giderek de Vodafone taahhütlerini yenilebiliyorlar.

Taahhüt süresinin dolmasına rağmen aboneliğin yenilenmemesi durumunda ise aboneler; eski tarifelerini indirimsiz fiyatları ile kullanmaya devam edebiliyorlar.

Bu durumda aboneler, faturalarında yüksek meblağlar ile karşılaşabiliyorlar.

Örneğin, hiçbir şekilde tarife aşımına gitmeyen ve ay sonunda 70 TL fatura ödemesi gereken kişinin taahhüt süresi dolduğunda ve taahhüdü yenilemediğinde indirimsiz tarife ücretini yani 100 TL’yi ödemesi gerekiyor.

Vodafone Cayma Bedeli Ödemek İstemiyorum

12 ya da 24 aylık sözleşme imzalayan abonelerin bu süre dolmadan sözleşmeden ayrılmaları durumunda mutlaka cayma bedeli ödemeleri gerekiyor.

Günümüzde GSM operatörleri, faturalı hat kullanan abonelerine sözleşme imzalamaları karşılığında indirimler sunuyor.

Şayet dilediğiniz zaman farklı bir GSM operatörüne geçebilmek ya da hattınızı kapatabilmek istiyorsanız; tarifeye abone olurken taahhüt imzalamanız gerekip gerekmediğine dair bilgi edinmelisiniz.

Sözleşmeden ayrılmak istediğinizde cayma bedeli ödeyip ödemeyeceğinize dair mutlaka satış danışmanına sorular sormalısınız.

Ancak neredeyse tüm faturalı hatlar için sözleşme imzalamanız gerekeceğini de hatırlatmak istiyoruz!

En azından sözleşme imzalarken taahhütü bozmanız halinde ödeyeceğiniz taahhüt bozma cezasına dair fikir alarak, sizin için en doğru tarifeye üye olabilirsiniz.

Böylelikle en az zararla hattınızı kapatabilir ya da farklı bir operatöre taşıyabilirsiniz.

Vodafone Cayma Bedeli Ödenmezse Ne Olur?

Vodafone abonelerinin cayma bedelini ödememekte diretmeleri durumunda Vodafone; abonelerine borçlarına dair taksitlendirme teklif ediyor.

Yani yüksek borcu olan aboneler, kredi kartlarına taksit yaptırıp, cayma bedelini ödeyebiliyorlar.

Kişilerin kredi kartı ile ödemeye yanaşmamaları halinde ise Vodafone; ödeme yapmayan aboneleri son fatura ödeme tarihinden ortalama iki ay sonra mahkemeye veriliyor.

Bu durumda abonelerin cayma bedelinin yanı sıra dava ve dosya masraflarını da ödemeleri gerekiyor.

Yani abonelerin ödemesi gereken miktar, katlanarak artıyor.

Vodafone Taahhüt Kaç Ay

Vodafone Taahhüt Kaç Ay sorusuna cevap vermek gerekirse Vodafone taahhüt süresi anlaşmanıza bağlı olarak 12 yada 24 ay olarak yapılmaktadır.

Bu yazımızda kısaca Vodafone taahhüt sorgulama işlemine dair merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de Vodafone abonesiyseniz, konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu