Görüntülü Görüşme İçin En İyi Zoom Alternatifleri ile görüşme kalitenizi artırabilirsiniz. Pandemi döneminin başlaması ile birlikte birçok kişi ve kuruluş, işlerini ve sosyal etkinliklerini dijital ortama taşıdı. Bu değişim, video konferans uygulamalarına olan talebi artırdı ve Zoom gibi platformlar popülerliğini yükseltti. Ancak Zoom dışında da birçok etkili ve kullanıcı dostu video görüşme uygulaması bulunuyor. Zoom herkesle her yerden bağlantı kurmayı kolaylaştırıyor; peki neden bir alternatife ihtiyaç duyulsun?
Birincisi, kullandığınız birincil uygulamalara veya bağlanmak istediğiniz topluluğa bağlı olarak Zoom, video görüşmeleri düzenlemek için en iyi seçenek olmayabilir. Örneğin Discord, diğer oyun tutkunlarıyla takılmak isteyen oyuncular için daha iyi bir platform. İkincisi ise Zoom’un güvenlik endişelerinin olması. Hizmet koşullarındaki en son güncelleme, Zoom’un yapay zekâ modellerini eğitmek için müşterilerinin içeriğini nasıl kullanmayı planladığı konusunda alarmları artırdı. 7 Ağustos itibarıyla Zoom, ‘yapay zekâ modellerini sizin izniniz olmadan eğitmek için ses, video veya sohbet müşteri içeriğini kullanmayacağını’ doğruladı. Öyle olsa bile her ihtimale karşı Zoom’un alternatiflerini keşfetmeye değer.
Bireysel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanmış bu alternatifler, genellikle ücretsiz versiyonları ile dikkat çekiyor. Bu alternatifler arasında Microsoft Teams, Google Meet ve Skype gibi tanınmış platformlar yer alıyor. Ayrıca daha az bilinen ancak etkili diğer seçenekler de kullanıcılara sunuluyor. Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları, kullanıcının düşük maliyetle kaliteli iletişim kurabilmesine olanak tanıyarak, dijitalleşmenin getirdiği esnekliği ve kolaylığı daha da ileriye taşıyor.
Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme uygulamaları, kullanıcılarına temel iletişim özelliklerini geniş bir yelpazede sunar. Bu platformlar, genellikle çok sayıda katılımcıyı destekleyen grup görüşmeleri, ekrandaki içeriği paylaşma ve hatta bazen gerçek zamanlı alt yazı gibi özelliklerle birlikte gelir. Bunun yanı sıra bu uygulamalar, genellikle kullanıcı dostu arayüzlere sahip olup hızlı kurulum ve basit kullanım imkânı sunar.
Ayrıca Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programlarının birçoğu, güvenli iletişim ve veri koruma gibi konularda güçlü protokoller sunarak kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini de göz önünde bulundurur. Farklı sektörlerde ve farklı ölçekteki organizasyonlar için uygun çözümler sunan bu platformlar, iş birliği ve ekip çalışmasını teşvik ederek dijital dönüşümü kolaylaştırır. Eğitimden sağlığa, kurumsal iş dünyasından sivil toplum organizasyonlarına kadar geniş bir kullanıcı kitlesi, bu platformlar sayesinde etkili ve verimli bir şekilde iletişim kurabilme imkânı bulur.
Zoom Nedir?
Zoom video konferans, web seminerleri, çevrimiçi toplantılar ve uzaktan iletişim için kullanılan popüler bir video konferans yazılımı ve hizmetidir. Zoom, kullanıcıların video görüşmeleri yapmalarına, ekran paylaşmalarına, metin mesajları göndermelerine ve dosya paylaşmalarına olanak tanır. Özellikle iş dünyasında, eğitim sektöründe ve kişisel iletişimde yaygın olarak kullanılıyor. Zoom’un temel özellikleri ise şunlar:
- Zoom, kullanıcıların birçok kişiyle aynı anda video konferans yapmalarına olanak tanır. Kamera ve mikrofon kullanarak katılımcılar sesli ve görsel olarak iletişim kurabilirler.
- Toplantı veya sunum sırasında kullanıcılar ekranlarını paylaşabilir. Böylece diğer katılımcılarla belgeleri, sunumları veya uygulamaları gösterebilirler.
- Uygulama, büyük bir izleyici kitlesiyle çevrimiçi web seminerleri düzenlemek için kullanılabilir. Katılımcılar, sunumları izleyebilir ve soruları sorabilirler.
- Bu platform, metin sohbeti özelliği sunar. Katılımcılar, yazılı iletişim kurabilirler.
- Kullanıcılar, toplantı sırasında dosyaları kolayca paylaşabilirler. Bu da iş birliği ve belge paylaşımını kolaylaştırır. Ayrıca Zoom, toplantıları ve web seminerlerini kaydetmeye olanak tanır. Böylece daha sonra izlemek veya paylaşmak için kaydedebilirsiniz.
- Zoom hem ücretsiz hem de ücretli sürümler sunar. Ücretsiz sürüm temel özelliklere sahiptir. Ancak sınırlı katılımcı sayısı ve sınırlı toplantı süreleri vardır. Ücretli sürümler, daha fazla katılımcıya ve daha uzun toplantı sürelerine olanak tanır ve daha fazla özellik sunar. İşletmeler ve kuruluşlar genellikle bu ücretli sürümleri tercih ederler.
- Zoom, özellikle uzaktan çalışma ve çevrimiçi eğitim gereksinimlerini karşılamak için COVID-19 pandemisi sırasında popülerlik kazandı. Ancak daha geniş bir iletişim aracı olarak da yaygın bir şekilde kullanılıyor.
İş Toplantıları için Zoom Nasıl Kullanılır?
İş toplantıları için Zoom’un nasıl kullanılacağını adım adım açıklayalım:
- Hesap oluşturma: İlk olarak, Zoom’un resmî web sitesine giderek (zoom.us) bir hesap oluşturun. Ücretsiz bir hesapla başlayabilirsiniz. Bu, 40 dakikalık grup toplantılarına izin verir. Daha uzun toplantılar veya ilave özellikler için ücretli planlara geçebilirsiniz.
- Zoom uygulamasını indirin: İster masaüstü ister mobil cihazınız için Zoom uygulamasını indirebilirsiniz. Web tarayıcısı üzerinden de kullanabilirsiniz. Ancak uygulama daha stabil bir deneyim sunar.
- Toplantı başlatın: Zoom uygulamasını açın ve ‘Yeni Toplantı’ya tıklayın. Kameranızı ve mikrofonunuzu etkinleştirin. Toplantı ayarlarınızı belirleyin (örneğin video ile başlat, ses ile başlat gibi).
- Davet gönderin: Toplantı başladığında ekranın altındaki ‘Davet’ butonuna tıklayarak katılımcıları davet edebilirsiniz. Bu, size e-posta, URL kopyalama veya direkt olarak Zoom kontaklarınıza davet gönderme gibi bir dizi seçenek sunacaktır.
- Ekran paylaşın: Toplantı sırasında ekranınızı diğer katılımcılarla paylaşmak için ‘Ekran Paylaş’ butonuna tıklayabilirsiniz. Bu özellik, sunumlar veya diğer görsel materyalleri göstermek için kullanışlıdır.
- Toplantı ayarları: Toplantı sırasında, ekranın altındaki ‘Ayarlar’ veya ‘Daha Fazla’ seçeneğini kullanarak çeşitli toplantı ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Bu özellik, katılımcıların mikrofonunu kapatma, videoyu durdurma, kaydetme gibi seçenekleri içerir.
- Toplantıyı sonlandırın: Toplantınızı bitirmek istediğinizde ekranın sağ alt köşesindeki ‘Toplantıyı Sonlandır’ butonuna tıklayın.
Zoom, birçok ilave özellik ve ayarla birlikte gelir. Bu temel adımlar, iş toplantılarınızı başlatmanız ve yönetmeniz için gerekenleri kapsar. Daha ileri düzey özellikler veya ayarlar için Zoom’un resmi kılavuzlarına veya yardım merkezine başvurabilirsiniz.
Zoom’a Alternatif Ücretsiz En İyi 10 Video Görüşme Programı
İşte sizin için özenle seçtiğimiz Zoom’a alternatif en iyi ücretsiz 10 video görüşme programı:
1. Skype
Skype, başlangıçta kişisel kullanıma yönelik bir görüntülü sohbet uygulamasıydı. Platform, çoğu özelliği ücretsiz olarak sunuyor ve işletmelerden ziyade bireylere yönelik bir video konferans platformu olarak gelişmeye devam ediyor. Tek başına çalışan biriyseniz veya küçük bir ekipseniz Skype Meet Now’ı kullanabilirsiniz. Bu video konferans yazılımı, ücretsiz planında aşağıdakileri sunuyor:
- Bir toplantı odasında 100’e kadar katılımcı
- Arama kaydı
- Arka planı değiştirme özelliği
- Uçtan uca şifreleme
- Ekran paylaşımı
- Dosya paylaşımı (boyutu 300 MB’a kadar olan dosyalar için)
- Çağrı yönlendirme
Ücretsiz planda cep telefonları ve sabit hatları aramak (sınırsız dakikalar için ayda 2,99 ABD doları) dışında hemen hemen tüm özellikler mevcuttur. Ayrıca başka bir ülkeden bir Skype numarası alarak o ülkedeymişsiniz gibi arama yapma, arama alma ve kısa mesaj gönderip almak da mümkündür.
Artıları:
- Skype, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tanınıp kullanılıyor.
- Tekli ve grup sesli/videolu aramalar, metin tabanlı sohbet, dosya paylaşımı gibi birçok özellik sunar.
- Skype’dan Skype’a yapılan aramalar ücretsizdir. Ancak sabit hatlar ve cep telefonlarına arama yapmak için ücretli planlara ihtiyaç duyuluyor.
- Android ve iOS gibi birçok mobil platformda kullanılabilir.
- Microsoft Office ürünleriyle (örneğin, Outlook) iyi bir entegrasyona sahiptir.
- Bazı sürümlerinde gerçek zamanlı dil çeviri özelliği sunar.
- Sunumlar ve toplantılar için ekran paylaşımı yapabilme yeteneği.
Eksileri:
- Bağlantı hızına ve kullanılan donanıma bağlı olarak ses ve video kalitesinde dalgalanmalar yaşanabilir.
- Ücretsiz versiyonunda reklamlarla karşılaşmak mümkündür.
- Zaman zaman güvenlik açıkları ve sorunları nedeniyle eleştiriliyor.
- Skype, kullanıcı arayüzünde sık sık değişiklikler yapmaktadır ve bu, bazı kullanıcılar için karışıklığa neden olabilir.
2. Webex Meetings (iOS, Android, Mac, Windows, Web)
Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları listemizde Webex Meetings‘e de yer veriyoruz. Platform, kesinlikle denemeye değer. Uygulama, 2025 yılında tamamen elden geçirildi ve artık kolayca en iyi Zoom alternatiflerinden biri haline geldi. Bir toplantıya katıldıktan hemen sonra video kalitesi ortadadır. Bu platformda herkes hem görüntü ve ses kalitesi hem de stabilite açısından daha iyi görünür.
Webex’in yenilenmesi ayrıca, bazı önemli iş birliği araçlarını da içeriyor. Yapışkan notlar, metin ve çizim araçlarıyla tamamlanmış bir beyaz tahta ve kabaca çizilmiş şekilleri otomatik olarak düzenleyen bir sihirli kalem de var. Hatta ekranınızı paylaşmadan bir belgeyi paylaşabilir ve dosyaya yerinde açıklama ekleyebilirsiniz.
Tüm bu araçlar, Webex’i uzaktan beyin fırtınası yapmak için görüntülü sohbetleri kullanan ekipler için net bir çözüm haline getiriyor. Webex’i diğer uygulamalarınıza bağlamak için de Zapier’i kullanabilirsiniz. Böylece takviminize toplantı eklemek ve bir toplantı başlamak üzereyken ekip sohbeti uygulamanızda hatırlatıcılar almak gibi aktiviteleri otomatik olarak yapabilirsiniz.
Artıları:
- Sürekli olarak güvenilir, yüksek kaliteli video ve ses sunar.
- Beyaz tahta ve belge işaretleme dahil gelişmiş iş birliği araçlarına sahiptir.
Eksileri:
- Ücretsiz planda altyazılar ve transkriptler, yardımcı sunucu atama ve telefonla katılım gibi pratik özelliklere sınırlı erişim vardır.
3. Google Meet
Google Meet, özellikle kullanıcı dostu bir konferans çözümüne ihtiyaç duyan küçük gruplar ve bireyler için popüler, Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları arasındadır. Şirketiniz zaten Google Workspace için ödeme yapıyorsa aslında uygulama ücretsizdir.
Meet, diğer Google uygulamalarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olarak Google Takvim’deki bir Google Meet bağlantısıyla toplantı planlamak ve Google Drive’da depolanan dosyaları doğrudan Meet görüşmesinden paylaşmak gibi işlemleri kolaylaştırır. Ayrıca medya paylaşımı için harika bir sekme paylaşım özelliği içeren Chrome entegrasyonu da var (ancak diğer tarayıcılarla uyumlu değil).
Google Meet, aynı zamanda karma şirketler veya birden fazla sitesi olan şirketler için de harikadır. Çünkü ekip iş birliği için Jamboard dokunmatik ekran cihazını ve tüm odadaki görüntülü sohbetler için Meet’in konferans odası cihazlarını kullanabilirler.
Tek sorun, deneyimlere göre Meet’in, internet bağlantısı yavaşladığında çağrıların düzeyini düşürme konusunda Zoom kadar iyi olmamasıdır. Ancak katılımcıları salt görüntüleme moduna geçirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Google Meet’i en sık kullandığınız uygulamalara bağlamak için Zapier’i kullandığınızda en çok zaman alan, toplantıyla ilgili görevlerinizi otomatikleştirebilirsiniz.
Artıları:
- Google uygulamalarıyla derin entegrasyona sahiptir.
- Kapalı altyazı ve canlı transkripsiyon mevcuttur ve kolayca erişilebilir.
- Ücretsiz planda bile 100’e kadar katılımcıyla bir saatlik toplantılar sunar.
Eksileri:
- Yalnızca 500 katılımcıya kadar toplantılara ev sahipliği yapabilir.
- Parola korumalı toplantılar gibi sınırlı toplantı yönetimi özellikleri vardır.
4. Microsoft Teams
Zoom, öncelikle bir video konferans aracı olsa da Microsoft Teams, video konferansı ekip sohbeti ve diğer üretkenlik özellikleriyle birleştiren hepsi bir arada bir çözümdür. Microsoft Teams, güçlü sohbet işlevleri, beyaz tahta ve temel bir karalama düzeltici (Webex’in sihirli kalemi) gibi diğer popüler video konferans uygulamalarında bulacağınız aynı iş birliği özelliklerini sunar. Hatta ‘Birlikte Modu’ gibi hileli özellikler bile sunuyor.
Ancak Microsoft Teams’i gerçekten öne çıkaran, görüntülü görüşme ile ekip sohbeti arasındaki boşluğu dolduran özelliklerdir. Örneğin, toplantı notları için toplantı sona erdiğinde notlarınızı otomatik olarak ekiple paylaşan yerleşik bir özellik bulunuyor. Hatta toplantı transkripsiyonlarını otomatikleştirebilir ve daha sonra paylaşabilirsiniz.
Kuruluşunuzun dışından kişileri bir Microsoft Teams toplantısına mı davet ediyorsunuz? Zoom kadar kusursuz olmasa da bunu yapmak kolaydır. Ancak birisi uygulamayı henüz yüklememişse birkaç aksaklık olabilir. Teams’i Zapier’e bağlayarak daha fazlasını yapabilirsiniz. Örneğin ekibinizin yeni bir müşteri adayı, yeni bir etkinlik kaydı veya yeni bir anlaşması olduğunda Teams’de bildirim alabilirsiniz.
Artıları:
- Microsoft 365 ile entegre bir şekilde çalışır.
- Video konferans ve ekip sohbeti için hepsi bir arada çözüm sunar.
- Toplantı kayıtları için 1 TB’a kadar bulut depolama alanı vardır.
Eksileri:
- İhtiyacınız olan tek şey video konferans ise arayüz, birçok özellikle doludur. Aksi durumda özellikler sınırlıdır.
5. Vowel
Siz de bir uygulamada toplantı gündemleri planlıyor ve notlar alıyor, ardından başka bir uygulamada video görüşmeleri yapıyorsanız Vowel, bu eylemleri kullanımı kolay tek bir platformda birleştiriyor. Tıpkı Microsoft Teams’in hepsi bir arada bir video konferans aracı ve ekip sohbet uygulaması olması gibi Vowel da hepsi bir arada bir video konferans aracı ve AI toplantı asistanıdır.
Vowel’da bir toplantı oluşturmak, bir gündem oluşturmak, bunu başkalarıyla paylaşmak ve notlar üzerinde iş birliği yapmak çok kolaydır. Kaydı incelediğinizde kimin konuştuğu ve ne zaman yorum bıraktığı gibi katılımcı eylemlerinin röntgen görüntüsünü bile elde edersiniz. Ayrıca sağlam bir Zoom alternatifinden bekleyebileceğiniz tüm gelişmiş özelliklere sahiptir. Örneğin transkript araması, özel URL’ler ve yapay zekâ destekli toplantı özetleri ve eylem öğeleri (ancak bunlar yalnızca ücretli planda mevcuttur) gibi özellikler vardır.
Vowel’ın diğer birçok uygulamayla aynı GPT-3 modelini kullandığı göz önüne alındığında mutlaka yeni bir şey sunmuyor. Ancak bir video konferans uygulaması artı ayrı bir AI toplantı asistanı kullanmak yerine hepsini tek bir uygulamada yapıyor.
Ücretsiz plandaki toplantı kayıtlarının, önceden indirmenin bariz bir yolu olmadan yedi gün sonra silindiğini belirtmemizde fayda var. Yani bir haftadan daha uzun bir süre sonra yeniden izlemeniz gerekirse ücretli bir plana geçmeniz gerekecek. Vowel’ı Zapier’e bağlayarak daha da fazlasını yapabilirsiniz. Örneğin, proje yönetimi aracınızda toplantı eylem öğelerine dayalı olarak otomatik olarak görevler oluşturabilirsiniz.
Artıları:
- Hepsi bir arada video konferans yazılımı ve yapay zekâ toplantı asistanı vardır.
- Yapay zekâ eylem öğeleri ve toplantı özetleri de dahil olmak üzere çok sayıda yapay zekâ destekli özellik vardır.
Eksileri:
- Ücretsiz planda toplantı kayıtları yedi gün sonra kaybolur.
- Kayıtları indirmenin kolay bir yolu yoktur.
6. Whereby
Katılımcıların, toplantıya katılmadan önce hesap oluşturmasını gerektirmeyen, tarayıcı tabanlı basit bir web toplantı uygulamasına ihtiyacınız varsa Whereby mükemmeldir. Whereby ile toplantı başlatmak ve paylaşmak aşırı kolaydır. Ancak platformunda sadeliğinin sizi aldatmasına izin vermeyin.
Whereby, ihtiyacınız olan tüm temel video konferans özelliklerini sunar. Yani 100’e kadar katılımcıyı, sohbet araçlarını, toplantı kaydını ve ekran paylaşımını destekler. Ayrıca test edilen diğer tüm özelliklerden farklı çalışan bir entegrasyon özelliği de mevcut.
Diğer Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları iş birliği için ekran paylaşımının bir versiyonunu kullanırken Whereby, aslında üretkenlik uygulamalarını doğrudan sayfaya yerleştirir. Örneğin, Google Dokümanlar entegrasyonunu açarsanız toplantıda görüntülü sohbetinizin yanında bir doküman da yüklenir. Buradan Google Dokümanlar’a giriş yaptıktan sonra herkes, dokümanı doğrudan düzenleyebilir.
Whereby’nin bir uygulamada değil, bir tarayıcıda çalıştığını belirtmemizde fayda var. Deneyimlere göre tarayıcı tabanlı uygulamalar, büyük video konferans görüşmelerinde sorun yaşama eğiliminde!
Artıları:
- Basit çözümler sunar.
- Hesap oluşturmadan herkes sorunsuz bir şekilde katılabilir.
Eksileri:
- Temel video konferans özellikleri vardır.
- Yalnızca web tabanlı olduğundan büyük grup toplantılarında video ve görüntü kalitesi gecikebilir.
7. GoTo Meeting
GoTo Meeting sohbet, soru-cevap ve güvenlik kontrolleri gibi Zoom ile aynı video konferans özelliklerinin çoğunu sunar. Ancak karşılaştırma yaptığımızda Zoom, her kategoride GoTo Meeting’den daha iyi performans gösteriyor. Bu nedenle, tek bir önemli özellik dışında bu listeye aldık. O da bulut depolama özelliğinin olması!
En azından bir iş planına sahip kullanıcılar, sınırsız bulut depolama alanına erişebilir. Zoom ile karşılaştırıldığında GoTo Meeting, bu konuda en iyi karşılığı veriyor. Kayıtların yalnızca 365 gün boyunca mevcut olduğunu belirtmemizde fayda var.
Artıları:
- Uygun fiyata kolay kayıt ve sınırsız bulut depolama imkanı vardır.
- Toplantı transkripsiyonu mevcuttur.
Eksileri:
- Ses ve video kalitesi harikadır, ancak yavaş ağlarda daha değişkendir.
- Aramalar sırasında uygulama entegrasyonlarına erişim olmayabiliyor.
- Sınırlı iş birliği araçları vardır.
8. Discord
Başlangıçta oyuncular için sesli sohbet uygulaması olarak tasarlanan Discord, aynı zamanda görüntülü görüşmelere ve ekran paylaşımına da ev sahipliği yapacak şekilde gelişti. Bu da onu, özellikle ortak çalışma veya beyin fırtınası oturumları gibi ekip oluşturma etkinlikleri için sağlam bir Zoom alternatifi haline getirdi.
Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları arasında yer alan Discord’un en büyük dezavantajı, videoları veya büyük fotoğrafları (ücretsiz plandaysanız 8 MB’ın üzerindeki herhangi bir şeyi) doğrudan platforma yükleyemiyor olmamız. Bunun yerine bu dosyalara diğer hizmetlerde bağlantı vermemiz gerekiyor.
Ayrıca Discord’un diğer sohbet uygulamalarına göre daha sık kapanma eğilimi vardı. Ancak bu sorun, yakın dönemde yapılan güncelleme ile çözülü. Discord’u kullanmayı seçerseniz her zamanki gibi Zapier’e bağlayabilirsiniz. Böylece bir toplantı başlamak üzereyken veya proje yönetim aracınıza yeni bir görev eklendiğinde uyarı almak gibi şeyleri otomatikleştirebilirsiniz.
Artıları:
- Kurulumu son derece kolay.
- Gerekli tüm özelliklere erişimle kullanımı ücretsizdir.
Eksileri:
- Kesintiye eğilimlidir.
- Dosya yüklemeleri ücretsiz sürümde 8 MB, ücretli sürümde 50 MB’a kadar sınırlıdır.
9. BlueJeans
BlueJeans yazılımı, küçük işletmelere ve uzaktan ve ofis tabanlı çalışmayı bir arada çalıştıran işletmelere uygundur. Temel iletişim özelliklerini sağlar. Ancak ekip iş birliği işlevselliği yukarıdaki Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları kadar güçlü değildir.
BlueJeans’in en dikkat çekici özelliği, son derece net ses sağlayan Dolby Voice’tur. Bu, çevrimiçi toplantılar için bariz bir avantajdır. Diğer Zoom’a alternatif ücretsiz video görüşme programları gibi mobil uygulamalar için de güvenli bir sürüş moduna sahiptir.
Sınırsız erişim ve özelliklere sahip yedi günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolabilmenize rağmen küçük işletmeler için ücretsiz bir sürüm yoktur. Premium planın değişken oranları ve çeşitli eklentileri vardır.
BlueJeans Windows, Mac, Android ve iOS için mevcuttur ve ayrıca bir Linux çeşidi de vardır. Daha yüksek katmanlar Microsoft Teams, Splunk, Gong ve Zoho gibi platformlarla da entegre olur.
Artıları:
- BlueJeans, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve genellikle kullanımı kolaydır. Bu da yeni kullanıcıların hızla adapte olmasını sağlar.
- Uygulama, popüler iş uygulamaları ve araçları ile entegre olabiliyor. Bu da iş süreçlerinizi daha verimli hale getirmenize yardımcı olur. Ayrıca yüksek kaliteli video ve ses sağlıyor.
- Mobil uygulamalar sayesinde herhangi bir yerden toplantılara katılabiliyorsunuz.
Eksileri:
- Farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre farklı planlar sunulur ve bazı kullanıcılar için hangi planın en uygun olduğunu belirlemek karmaşık olacaktır.
- Bazı özellikler, ek ücret gerektirir veya daha yüksek seviye planlara dahil edilmiştir.
- Arayüz tasarımı ve düzeni kişisel tercihlere bağlı olarak kullanıcılar arasında değişir. Bu nedenle herkes için mükemmel olmayabilir.
10. Jitsi Meet
Jitsi Meet‘in kullanımı tamamen ücretsizdir ve hesap oluşturmaya gerek yoktur. Bu uygulama, kesinlikle çok küçük işletmelerin ve yeni kurulan şirketlerin ilgisini çekecektir. İşin püf noktası, tüm toplantıların maksimum 50 katılımcıya sahip olması ve ekstra kapasite veya özelliklere sahip ücretli bir seviyeye yükseltme seçeneğinin olmamasıdır.
Jitsi Meet, hangi cihazlara erişebileceğinin kontrolü de dahil olmak üzere çeşitli gizlilik özellikleriyle güvenliğiyle tanınır. Yazılım, ekran paylaşımı ve sunum canlı akışı gibi temel özelliklerin yanı sıra görüntülü toplantılarda gruplar ve bireyler için entegre bir sohbet uygulaması sunar.
Ayrıca yakın geçmişteki toplantıların listesini görüntüleyebilir, yaklaşan toplantıları planlamak için takviminizi bağlayabilirsiniz. Açık kaynaklı bir yazılım olduğu için kullanıcılar, kendi platformlarını tamamen özelleştirebilir ve çeşitli gelişmiş özellikler ekleyebilirler. Ancak geliştirme deneyimi olmayanlar, ücretli plan kapsamında ekstralara erişimi olan bir platformu tercih edebilir.
Jitsi Meet, Android ve iPhone mobil uygulamalarıyla uyumludur. Ayrıca WebRTC uyumluluğu, Google Chrome uzantısı ve Microsoft 365 ve Slack ile entegrasyonlar da mevcuttur.
Artıları:
- Jitsi Meet, açık kaynaklı bir projedir. Bu da kodunun herkes tarafından gözden geçirilebileceği ve geliştirilebileceği anlamına geliyor.
- Bu uygulamanın en büyük artısı, temel özelliklerinin ücretsiz olmasıdır.
- Jitsi Meet, tarayıcı tabanlı bir platformdur ve herhangi bir uygulama indirme veya hesap oluşturma gerektirmez. Katılımcılar basitçe bir davet bağlantısı üzerinden toplantılara katılabilirler.
- Uygulama, end-to-end şifreleme sunar ve kullanıcıların verilerini korumaya odaklanır. Ancak bu, sunucunun nasıl yapılandırıldığına ve kullanıldığına bağlı olarak değişebilir. Ayrıca uygulama, API’ler aracılığıyla özelleştirilebilir ve entegre edilebilir.
Eksileri:
- Ücretsiz sürümdeki toplantıların katılımcı sayısı sınırlıdır. Daha büyük toplantılar için ödeme yapmanız gerekir.
- Bağlantı kalitesi ve performans, kullanıcıların internet bağlantılarına ve sunucu yapılandırmalarına bağlı olarak değişir.
- Diğer popüler video konferans platformlarına kıyasla Jitsi Meet’in sınırlı entegrasyon seçenekleri vardır. Özellikle işletmeler için bazı eksiklikler yaşanabilir.
- Ücretsiz sürümü kullananlar için profesyonel destek seçenekleri sınırlıdır. Sorun yaşandığında yardım almak çok daha zor olacaktır.